20 Ocak 2011 Perşembe

Eski battaniyeden ne yapılır? Shmuggle'ın çözümleri

Eski battaniyelerinizi götürün; yepyeni bir Shmuggle getirin: Eski battaniyelerin kolu kanadı kırık, işe yaramaz olmanın dayanılmaz acısı içindeler. Onları attık Shmuggle'ımızı aldık. Peki onlara da yazık değil mi? Gelin onlarla neler yapabileceğinizin ipuçlarını verelim.

Eski battaniyeniz kolu yok diye çöpe gitmesin. Gelin onları değerlendirin. Peki bir battaniyeden neler yapılır?

1. Yumuşak minderler yapabilirsiniz. Büyük bir minderiniz varsa eski battaniyenizin üç kenarını dikerek bu minderi içine yerleştirin. Son kenarına da bir kaç adet düğme dikerek kapatın. Böylece kirlendiğinde kolayca çıkarıp yıkayabileceksiniz. Eğer bir minderiniz yoksa; 110 x 110 ya da minderinizin olmasını istediğiniz büyüklüğe göre daha uzun ya da daha kısa bir bezi (bu da isterseniz eski bir çarşaf olabilir.) alın ve üç kenarını dikin. içini elyafla doldurun ve son kenarını da dikin. Şimdi de battaniyenizi bu mindere göre kesin (minderin genişliğinden 4'er cm uzun olmalı) ve üç kenarını dikip minderi içine yerleştirin ve son kenarına da düğmeler dikin. Böylece kirlendikçe çıkartıp yıkayabilirsiniz.

2. Eski battaniyeden kilim yapılır mı? Tabi ki yapılır! Eski battaniyenizi koridorunuzun genişliğine göre arada biraz boşluk kalacak şekilde kesin. Kenarlarınızı dikin. Altına keçe kumaşla astar yaparak kaymasını önleyebilirsiniz.

3. Siz sıcacık Shmuggle'nızın içindeyken dışarıda soğukla baş etmeye çalışan minik kediler için sıcacık bir ev yapabilirsiniz. Nasıl mı? İşte böyle:

Kedilerin içerisinde rahat edebileceği büyüklükte bir karton kutu
Kutunun çevresini kaplayacak sayıda çöp torbası ya da naylon
Kutunun içine döşemek için eski bir battaniye
Kutunun 6 tarafını da kaplayacak genişlikte ve sayıda köpük (foamboard).
Koli bantı
Maket bıçağı
Cetvel
Nasıl yapılır? Köpüklerden karton kutunun etrafını kuşatacak şekilde 6 parça kesin. Her bir parça, kutunun farklı bir yüzeyiyle aynı ebadda olmalı. Evin tabanını ve tavanını oluşturacak parçalar biraz daha uzun olabilir. Eski battaniyeyi kısa olan kenarların uzunluğunda kesin ve bunlara duvar kağıdı gibi yapışacak şekilde kenarlarından zımbalayın. Kesilen parçaları, koli bant kullanarak önce karton kutunun ait oldukları yanlarına, sonra da birbirine yapıştırın. Böylece kutunun etrafı köpüklerle kaplanmış olur. 
Yağmura ve kara karşı koruma sağlamak için kutunun dört bir yanını, köpüklerin üzerinden geçirilen naylon parçalarıyla kaplayın, naylon parçalarını sıkıca birbirine ve kutuya bantlayın. 
Kutunun bir yanında sokak hayvanlarının giriş çıkışına yetecek büyüklükte bir kapı açın.
Kutunun çöp gibi görünmesini engellemek için üzerine 'kedi evi' gibi bir yazı yazın ki kimse atmasın.

Bakın, hem siz kazandınız hem sokak kedileri! Simdi Shmuggle'ınızın içinde huzurla rahatınıza bakın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder