13 Aralık 2010 Pazartesi

Shmuggle'dan İçinizi Isıtacak Öneriler 1

     Bu soğuk Aralık akşamında ne yapmayı planlıyorsunuz? Bizim önerimiz evde sıcacık Hint Çayı’nızı yudumlarken kışı duygu şölenine çevirmek. Sıcacık Shmuggle’nız üzerinizdeyken mutfağa  gidip Hint Çayı tarifimizi denemek çok kolay:
Malzeme:
Yarım litre süt
İki çay kaşığı tane karanfil
Bir çorba kaşığı rendelenmiş taze zencefil / iki çay kaşığı toz zencefil
İki adet kabuk tarçın (birkaç parçaya bölünmüş)
Bir çay kaşığı siyah çay
5-6 tane öğütülmemiş tane karabiber
Yapılışı:
Sütün içine karanfili, zencefili karabiberleri tarçını atın. Ara ara karıştırarak kaynamaya bırakın. Başka bir kapta yarım kupa suyu kaynatın ve siyah çayı kaynamış suda demleyin. Bu demlediğiniz yarım kupa çayı da sütün içine ekleyin ve biraz karıştırın. Süt kaynamaya başladığında ateşi kapatın. Biraz daha karıştırın ve koklayın. Bütün duyularınız harekete geçmeye başladıysa hint çayınız hazır demektir. Şimdi bu çayı süzgeçten geçirerek bardaklara doldurun ve şeker ya da balla tatlandırın.
Çayınız hazır olduğuna göre artık kanepeye kıvrılıp kitabınızı okumak ya da film izlemek size kalmış. Film izlemeye karar verirseniz David Lynch’in Wild At Heart (Vahşi Duygular) filminin DVD’si çıktığını haber verelim. Her ne kadar biraz vahşi sahneleri olsa da Shmuggle’nızın içinde güvendesiniz!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder